Showing posts with label Software Engineering. Show all posts
Showing posts with label Software Engineering. Show all posts

Friday, May 13, 2016

NET EXAM Software Engineering Previous Years Questions


Reference Book for Software Engineering

1.      Which one of the items listed below is not one of the software engineering layers?         
(Jun - 2011)
A.     Process
B.     Manufacturing
C.     Method
D.     Tools
Answer: - B
2.      What is the first stage in program development? (Jun – 2011)
A.     Specification and design
B.     System Analysis
C.     Testing
D.     None of the above
Answer: - B
3.      By means of a data flow diagram, the analyst can detect            (Jun – 2011)
A.     Task duplication
B.     Unnecessary delays
C.     Task overlapping
D.     All of the above
Answer: - D
4.      Which of these are the 5 generic software engineering framework activities?(Jun – 2011)
A.     Communication, planning, modeling, construction, deployment
B.     Communication, risk management, measurement, production, reviewing
C.     Analysis, designing, programming, Debugging, maintenance
D.     Analysis, planning, designing, programming, testing
Answer: - A
5.      Many causes of the software crisis can be traced to mythology based on(Jun – 2011)
A.     Management Myths
B.     Customer Myths
C.     Practitioner Myths
D.     All of the above
Answer: - D
6.      For a data entry project for office staff who have never used computers before (user interface and user-friendliness are extremely important), one will use    (Dec – 2011)
A.     Spiral model
B.     Component based model
C.     Prototyping
D.     Waterfall model
Answer: - C
2.      An SRS                        (Dec – 2011)
A.     Establishes the basis for agreement between client and the supplier
B.     Provides a reference for validation of the final product.
C.     Is a prerequisite to high quality software?
D.     All of the above.
Answer: - D
7.      McCabe’s cyclomatic metric V(G) of a graph G with n vertices, e edges and p connected component is             (Dec – 2011)
A.     E
B.     (B) n
C.     (C) e – n + p
D.     (D) e – n + 2p
Answer: - C
8.      Emergency fixes known as patches are result of                         (Dec – 2011)
A.     Adaptive maintenance
B.     perfective maintenance
C.     Corrective maintenance
D.     None of the above
Answer: - C
9.      Design recovery from source code is done during                      (Dec – 2011)
A.     Reverse engineering   
B.     Re-engineering
C.     Reuse   
D.     all of the above
Answer: - D



10.  Following is used to demonstrate that the new release of software still performs the old one did by rerunning the old tests:                 (Dec – 2011)
A.     Functional testing
B.     Path testing
C.     Stress testing   
D.     Regression testing
Answer: - D














Wednesday, May 11, 2016

CBSE NET, TNSET Computer Science Best Reference Book & Notes for Software Engineering

Hi Friends!...Software Engineering  is one of the subject that added in the CBSE NET & TNSET Syllabus..Unlike other subjects Software engineering is little bit easy one when compared to other subjects..there will be no tricky questions on Software engineering..A complete study on Software engineering will guarantee atleast 10 marks in CBSE NET & TNSET Exam.

I have added A refeence Book - Software Engineering A Practitioner's Approch, Roger S. Pressman, Ph.D. and Notes by Dr. H.S.Behera Asst. Prof K.K.Sahu Asst. Prof Gargi Bhattacharjee for Software engineering...you dont need to study the book completely..go throgh the notes. If you need further information or you want to read more you can check out the reference book..i will add MCQ's & Previous Net Exam questions for Software engineering..Study well and check your progress..

Software Engineering Paper 2 Syllabus:- 


System Development Life Cycle (SDLC): Steps, Water fall model, Prototypes, Spiral model. Software Metrics: Software Project Management. Software Design: System design, detailed design, function oriented design, object oriented design, user interface design. Design level metrics. Coding and Testing: Testing level metrics. Software quality and reliability. Clean room approach, software reengineering.


Software Engineering Paper 3 Syllabus:- 

Software development models, Requirement analysis and specifications, Software design, Programming techniques and tools, Software validation and quality assurance techniques, Software maintenance and advanced concepts, Software management.

Reference Book for Software Engineering



Reference Book :-  Click to Download


Share this to your friends..and comment your requests if you want any Study materials..

All the best..thank you...